Wat is mondzorg op locatie?

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig. De verzorging van het gebit krijgt niet altijd voldoende aandacht en de tandarts wordt minder of helemaal niet meer bezocht. Het gevolg is dat de mondgezondheid na verloop van tijd sterk achteruit kan gaan. 

Naasten of verzorgenden zien de problemen met de mondgezondheid maar vinden het vaak moeilijk om hulp te bieden. In dit soort gevallen is mondzorg op locatie een goede oplossing. Vaak kan een kleine ingreep, zoals het reinigen van het gebit, ervoor zorgen dat de patiënt zich een stuk beter voelt. Bijvoorbeeld omdat eten, drinken en praten weer beter gaat. Zowel de patiënt als familie en verzorgenden ervaren de zorg op locatie als zeer prettig.

 

Familie en mantelzorgers

Als u merkt dat uw naaste last heeft van het gebit of dat het gebit aandacht nodig heeft kunt u altijd contact met ons opnemen om vragen te stellen en uw situatie te bespreken. We zien regelmatig dat adviezen en praktische tips als kunnen zorgen voor verbetering en geruststelling. Indien nodig komen we langs om de patiënt te onderzoeken en te behandelen. Bijna alle tandheelkundige behandelingen zijn op locatie mogelijk. Lees hier meer over mondzorg voor ouderen.

 

Contact

Meer weten over de mogelijkheden van Mondzorg op locatie? Neem dan vrijblijvend contact met op Kirsten Jorritsma: k.jorritsma@mondzorggilde.nl