Wat zijn implantaten?

Een implantaat is een kunstwortel van aluminium die wordt vastgeschroefd in het kaakbot. Doordat een implantaat na verloop van tijd vastgroeit in de kaak voelt het heel natuurlijk aan. Na het plaatsen van een implantaat vindt een vervolgbehandeling plaats voor het plaatsen van bijvoorbeeld een kroon of prothese.


Wanneer heb ik een implantaat nodig?

Er zijn verschillende situaties waarbij een implantaat een oplossing kan bieden.

  • Bij (dreigend) verlies van tanden en/of kiezen

  • Als tanden en/of kiezen moeten worden vervangen

  • Bij een plaatje dat niet goed functioneert

  • Bij problemen met een kunstgebit

Wat doet een Implantoloog?

Een implantoloog vervangt een tand voor een implantaat. In Nederland is iedere tandarts of kaakchirurg bevoegd om deze behandeling uit voeren. Er zijn ook tandartsen en kaakchirurgen die zich hebben gespecialiseerd in implantologie. Deze behandelaren zijn erkend door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Dit is een wetenschappelijke vereniging die toeziet op de kwaliteit van implantologie in Nederland. Parodontologie en Implantologie Praktijk Hank is binnen Mondzorggilde gespecialiseerd in implantologie en NVOI erkend.

Hoe de behandeling verloopt

Voorbereiding
1

Voorbereiding

U krijgt een plaatselijke verdoving. De implantoloog maakt het tandvlees los en schuift het opzij. Er wordt een gaatje gemaakt in het kaakbot.

Plaatsing
2

Plaatsing

Het implantaat wordt in het kaakbot geschroefd en het tandvlees wordt over het implantaat geschoven. Na behandeling kan een lichte zwelling optreden. Over het algemeen wordt de behandeling als weinig belastend ervaren.

Vind uw tandartspraktijk in de buurt

Shape Group 18