Wat is CEREC?

CEREC is een nieuwe technologie op het gebied van tandrestauratie. Met deze hightech methode kunnen snel en zeer precies kronen, inlays, onlays en facings worden gemaakt. Het CEREC systeem bestaat uit een computer met 3D software, een camera, een scanner en een freesapparaat.


Eén bezoek aan de tandarts

Een groot voordeel van de CEREC methode is dat in veel gevallen binnen één bezoek de volledige tandrestauratie kan worden uitgevoerd. Er is geen noodvoorziening of tijdelijke vulling nodig. U bent dus veel minder tijd kwijt dan bij een reguliere tandvervangende restauratie. 


Behandeling

De benodigde apparatuur is aanwezig in de praktijk zodat we de volledige behandeling in huis kunnen uitvoeren. De behandeling duurt ongeveer 2.5 uur. In de meeste gevallen gaat de tandarts als volgt te werk.

Hoe de behandeling verloopt

Voorbereiding
1

Voorbereiding

De tand of kies wordt in de juiste vorm geslepen. Er wordt een scan gemaakt van uw mond en gebit.

Het ontwerp
2

Het ontwerp

De computer maakt een 3D weergave van uw gebit. De tandarts kan nu laten zien hoe de nieuwe situatie eruit gaat zien en het ontwerp fine-tunen voor het beste resultaat. Er is een ruime keuze aan materialen in allerlei kleuren en helderheden. Als de vorm goed is gaat het gekozen materiaal in een freesapparaat. Ongeveer 20 minuten later is de tandvervanging klaar.

Plaatsing
3

Plaatsing

Het materiaal wordt met speciaal cement in uw mond geplaatst. We bekijken het eindresultaat en u bent klaar om naar huis te gaan.

Vind uw tandartspraktijk in de buurt

Shape Group 18