Wat is een anti-snurkbeugel?

Een anti-snurkbeugel wordt ook wel een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd. De MRA zorgt voor een onverstoorde ademhaling tijdens de slaap waardoor snurken en slaapapneu afnemen. 

Een MRA bestaat uit één deel of twee losse beugels: één voor de boven- en één voor de onderkaak. De MRA houdt de onderkaak iets naar voren tijdens het slapen zodat er meer ruimte is om adem te halen. De tong kan de ademhaling niet meer blokkeren en de keelholte wordt op deze manier ruimer. Een MRA wordt op maat gemaakt door de tandarts of orthodontist.

Hoe de behandeling verloopt

Onderzoek
1

Onderzoek

Voorafgaand aan de behandeling onderzoekt de tandarts het gebit. Er wordt goed gekeken naar de conditie van het gebit, de omliggende weefsels en de manier waarop de tanden en kiezen op elkaar komen.

Op maat gemaakt
2

Op maat gemaakt

Na dit consult maakt de tandarts een afdruk van uw gebit. Deze afdruk gaat naar het tandtechnisch laboratorium waar de MRA op maat wordt gemaakt. Een MRA wordt gemaakt van doorzichtige, harde kunststof.

Wennen
3

Wennen

Zodra de MRA klaar is start u eerst met wennen aan de beugel. U krijgt heldere instructies mee naar huis over het gebruik van de MRA. Na een aantal nachten slapen met de nieuwe beugel volgen er afspraken om de behandeling te optimaliseren. De MRA wordt indien nodig beter afgesteld en werking gecontroleerd. De tandarts geeft u advies en zal u begeleiden tijdens de behandeling. Verder houdt de tandarts goed in de gaten wat de effecten zijn van de MRA op het gebit.

Vind uw tandartspraktijk in de buurt

Shape Group 18