Non-Prep facings

Non-Prep facings zijn flinterdunne porseleinen facings. Deze worden over de tanden geplaatst zonder aan de tanden te hoeven slijpen.

De door Mondzorggilde ontwikkelde Non-Prep facings zijn flinterdunne porseleinen facings. Deze zijn dunner dan normale facings en worden over de bestaande tanden geplaatst zonder aan de tanden te hoeven slijpen. Door het gebruik van Non-Prep Facings kan een gebit dat slijtage vertoond worden gereconstrueerd met volledig behoud van uw eigen tanden.

Als gevolg van eten, drinken, knarsen en zuur slijten tanden langzaam en verliezen daardoor glazuur. Door toepassing van de door ons ontwikkelde Non-Prep Facings is het mogelijk om de kleur, vorm, stand en lengte van uw tanden te veranderen. Tevens is het mogelijk om uw spraak te corrigeren door gebruik van deze facings.

 

Waarom Non-Prep Facings

Vaak slijpen tandartsen onnodig veel van een gezonde tand af om een facing of kroon te kunnen plaatsen. De Non-Prep Facings bij Mondzorggilde worden met de hand gemaakt door een cosmetisch tandtechnicus, uniek voor iedere tand. Ze worden met uiterste zorg en precisie ontwikkeld, exact afgestemd op uw gebit.

Onze facings worden in tegenstelling tot bij veel tandartspraktijken niet geautomatiseerd vervaardigd. Ze worden met de hand gemaakt, uniek voor iedere tand afzonderlijk, aangepast aan uw specifieke situatie en wensen. Door ze met de hand te maken van speciaal porselein bereiken we een naadloze aansluiting, een natuurlijke basisstructuur en een natuurlijke lichtdoorlatendheid.

Onze Non-Prep Facings zijn flinterdun. Slechts 0,2 millimeter dik, zo dun als papier. Ze vormen hiermee een prachtig corrigerend laagje over de eigen tanden. Normale facings zijn ongeveer 0,8 mil­limeter dik, deze Non-Prep Facings hebben nog slechts een dikte van 0,2 millimeter waardoor deze in tal van toepassingsmogelijkheden ingezet kunnen worden.

 

Pijnloos mooi met Non-Prop Facings

De Non-Prep Facings worden over de bestaande tanden geplakt zonder dat de gezonde tanden hoeven te worden afgeslepen. De behandeling is daardoor pijnloos. De facings kunnen over de gehele of over een deel van de tanden worden geplakt met behoud van de eigen tandstructuur. Het is dus mogelijk om alleen een hoekje te repareren wanneer een stukje tand is afgebroken.

 

Toepassingsmogelijkheden van non-prep facings:

Met de Non Prep Facings is het ook mogelijk om diverse andere cosmetische en praktische correcties aan uw gebit te maken. Met een minimale ingreep is een ingrijpend resultaat te behalen.

De mogelijkheden van Non-Prep Facings zijn onder meer:

 • Verandering van de kleur en vorm van de tanden
 • Herstel van de lengte van de tanden, bijvoorbeeld als gevolg van knarsen
 • Opvullen van spleetjes tussen de tanden
 • Repareren van afgebroken hoekjes van de tanden
 • Lichter maken van verkleurde gele of bruine tanden
 • Het corrigeren van scheve tanden
 • Het corrigeren van de spraak

 

Voordelen van non-prep facings

Het gebruik van Non-Prep facings biedt diverse voordelen:

 • ze zijn heel sterk, ze kunnen zeker 15-20 jaar mee
 • Niet poreus en daardoor geen verkleuringen
 • Heel nauwkeurige aansluiting mogelijk met bestaand gebit
 • Zeer natuurlijk uiterlijk en gevoel
 • Eigen tanden hoeven niet ingeslepen te worden

 

Avatar emendis

Vragen? Of in contact komen?